header image
Popularni sadržaji
Home - Početak arrow Blog
O TARTARINIJU
23. avg 2007. u 13:35

     Tartarini Auto SpA je italijanska porodična kompanija koja se bavi razvojem i proizvodnjom autogasnih sistema. Sa ovim nazivom je osnovana 2000-te godine, ali vuče korene iz 1941. godine kada je osnivač g. Aleardo Tartarini odvojio jedno odeljenje: Auto Divison of OMT Tartarini. Zadatak ovog dela firme je bio da se istraži i iskoristi prirodni gas kao alterativno gorivo. Zgrada uprave, istraživački centar i moderna fabrika se prostiru na 15.000 kvadratnih metara u oblasti Castel Maggiore.

     Uz 65 godina iskustva, umeća i napredne tehnologije, Tartarini je, zajedno sa svojim kooperantima, lako osvojio proizvodnju svih delova autogasnih sistema. Odgovara zahtevima celokupnog automobilskog tržišta: od tradicionalnih karburatorskih vozila, vozila sa elektronskim ubrizgavanjem benzina, vozila sa lambda sondom i katalizatorima, pa sve do striktnih zahteva protiv zagađenja, kao što su EURO 3 i EURO 4 norme. Tartarinijevi uređaji se lako ugrađuju i u automobile sa OBD dijagnostikom , uz minimalne razlike u perfomansama, potrošnji i poboljšanom emisijom izduvnih gasova. Najnoviji sistemi sekvencijalnog ubrizgavanja gasa, kao i sistemi starije generacije, se usklađjuju sa važećim evropskim standardima. Pri istraživanju i proizvodnji se naročito vodi računa da se paralelno razvijaju sistemi i za propan-butan i za prirodni gas.

     Biti veoma kvalitetan, konstantan i pouzdan su razlozi zašto Tartarini doživljava stalan rast firme. Tartarini je trenutno lider u metanskim autogasnim sistemima i proširuje svoje tržište širom sveta. Uspešno završava zadatke kao fabrički istalater u mnogim međunarodnim kompanijama kao što su Land Rover, Fiat France, Fiat Auto Poland, Fiat India, Fiat Tofas Turkey, Rover i ostali.

     Visoki zadati standardi u kvalitetu pri proizvodnji i kontroli su pomogli da se u kratkom vremenu Tartariniju dodeli sertifikat UNI EN ISO 9001:2000 .
 

     Monografija TARTARINI u pdf formatu (695KB) Image download/open

Važno obaveštenje!
23. avg 2007. u 10:31
  • Pristup tehničkoj dokumentaciji omogućen je samo registrovanim korisnicima.
    • Pošaljite mejl ODAVDE da biste dobili odobrenje za registraciju.
<< Start < Prethodno 1 2 3 4 Sledeće > End >>

Rezultati 31 - 32 od 32
ANKETE
Za kojeg proizvođača TNG i CNG opreme znate?
  
Šta bi Vas opredelilo kod kupovine TNG/CNG uređaja?
  
Trenutno prisutni
Imamo 3 gosta „online”